ΝΕΑ

Beyoncé, Taylor Swift ή Adele: Ποια είναι η αληθινή βασίλισσα των Grammys;

Η Beyoncé, η Taylor Swift και η Adele έχουν κερδίσει πολλά βραβεία από την αρχή της καριέρας τους, αλλά ποια είναι η πραγματική βασίλισσα των Grammy;

Η Beyoncé έχει κερδίσει τα περισσότερα Grammy στην ιστορία (32) ενώ κατέχει και τις περισσότερες υποψηφιότητες από οποιονδήποτε στην ιστορία (88), οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι εξ ορισμού η βασίλισσα των Grammy. Λίγοι θα διαφωνούσαν με αυτό, και όμως...

Μόνο ένα από τα Grammy της Beyoncé έχει έρθει σε μια κατηγορία "Big Four" (άλμπουμ, δίσκος και τραγούδι της χρονιάς καθώς και ο καλύτερος νέος καλλιτέχνης). Αυτό συνέβη όταν το "Single Ladies (Put a Ring on It)" κέρδισε το τραγούδι της χρονιάς το 2010. Τα τρία τέταρτα των βραβείων Grammys της Beyoncé (24 από 32) έχουν έρθει στους τομείς R&B και ραπ.

Η Adele έχει κερδίσει επτά Grammy στις κατηγορίες "Big Four", περισσότερα από τη Swift και την Beyoncé μαζί. Η Adele είναι επίσης η μόνη από αυτές τις τρεις γυναίκες που κέρδισε το βραβείο για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη. Η Swift ήταν υποψήφια αλλά έχασε από την Amy Winehouse. Η Beyoncé δεν ήταν υποψήφια όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ το 2003, επειδή ήταν ήδη σταρ (και τρεις φορές νικήτρια Grammy) λόγω των Destiny's Child.

grammys

Η Swift είναι μια από τους τέσσερις καλλιτέχνες – και η μοναδική γυναίκα – που κέρδισε το άλμπουμ της χρονιάς τρεις φορές. Οι άλλοι τρεις νικητές του άλμπουμ της χρονιάς είναι οι θρύλοι των Grammy, Frank Sinatra, Stevie Wonder και Paul Simon. Η Swift θα μπορούσε να οδηγηθεί σε μια άνευ προηγουμένου τέταρτη νίκη σε αυτήν την κατηγορία όταν απονεμηθούν τα 66α ετήσια βραβεία Grammy στις 4 Φεβρουαρίου.

Λοιπόν, ποια είναι η πραγματική βασίλισσα των Grammy; Όπως συμβαίνει με πολλά πράγματα στη ζωή, αυτό εξαρτάται από το πώς το βλέπεις και ποια κριτήρια θεωρείς πιο σημαντικά. Ακολουθούν τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, τα οποία ενημερώθηκαν μέσω των 65ων Ετήσιων Βραβείων Grammy, ώστε να καταλήξετε στα δικά σας συμπεράσματα.

Με πληροφορίες από το Billboard.com