ΝΕΑ

Taylor Swift: Eκκλησία στη Γερμανία έκανε δύο λειτουργίες με θέμα την ποπ σταρ για να προσελκυσει νεαρούς πιστούς

Προτεσταντική εκκλησία στη Γερμανία σκέφτηκε έναν πρωτότυπο αλλά πολύ έξυπνο τρόπο για να προσελκύσει νεαρούς πιστούς. Η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος (Heiliggeistkirche) τέλεσε δύο λειτουργίες το Σαββατοκύριακο, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στην μουσική της Swift με σκοπό να υπάρξει έμπνευση για θρησκευτική συζήτηση και προβληματισμό στις νεότερες ηλικίες.

Στην πειραματική τελετή «Anti-Hero – Church Service Taylor Swift», συμπληρώθηκαν αμέσως και οι 423 θέσεις για το κοινό, με τους ιερείς της εκκλησίας του Αγίου Πνεύματος να ανακοινώνουν και δέυτερη τελετή ώστε να μην μείνει κανείς πιστός παραμονεμένος.

Ο πάστορας του ναού Κρίστοφ Ελσίπεν δήλωσε στη γερμανική έκδοση της Deutsche Welle: «Η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος ήταν πάντα ένας τόπος συνάντησης και ανταλλαγής. Γι' αυτό μια θρησκευτική λειτουργία ποπ μουσικής ταιριάζει τόσο τέλεια».

«Με αυτή, δίνουμε χώρο στα ερωτήματα και τα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά». Στη λειτουργία ακούστηκαν γνωστά τραγούδια της Swift, όπως το "Shake It Off" και το "Must Be Something More".