Τις πιο πιεστικές και αγχωτικές ημέρες σου, ίσως να μη σκέφτεσαι πολλά για το τι καταλήγει στο πιάτο σου, στο μεσημεριανό ή στο δείπνο σου. Σύμφωνα με το thriveglobal.gr, εάν εστιάζεις αποκλειστικά στα προνόμια της ψυχικής και σωματικής υγείας – αντί για τα νόστιμα υγιεινά τρόφιμα – μπορεί είναι δυσκολότερο να αποκομίσεις αυτά τα οφέλη. Επομένως, το να χρησιμοποιήσετε πραγματικά καλό φαγητό για να τροφοδοτήσετε το σώμα και το μυαλό σας, μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε τις αισθήσεις σας να σας καθοδηγήσουν σε νόστιμα πιάτα που τυχαίνει επίσης να είναι θρεπτικά.
Κάνε μικρές αλλαγές
Στο Thrive αναφέρονται συχνά σε μικρές, σταδιακές αλλαγές ως Microsteps. Έτσι, αντί να απορρίψεις τόσο το ψωμί όσο και τις πατάτες στο επόμενο δείπνο σου, ο Meunier – κλινικός ψυχολόγος - συμβουλεύει να ξεκινήσεις κάνοντας μόνο μία αλλαγή, όπως να αλλάξεις τις πατάτες με ψητό κουνουπίδι, αλλά να αφήσεις τον εαυτό σου να απολαύσει ένα κομμάτι ψωμί. Αυτό θα βοηθήσει το μυαλό να προσαρμοστεί στις υγιείς αλλαγές αντί να ανταποκριθεί στη λειτουργία στέρησης.
Εστίασε στη γεύση
Τα υγιεινά τρόφιμα έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν από απλές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως νόστιμη γεύση και μια πολύχρωμη γιορτή για τα μάτια σου. Το να συμπληρώσουμε, δηλαδή, μια σαλάτα με μερικά φρέσκα βότανα ή να διατηρήσουμε ένα μπουκάλι ζεστή σάλτσα στη δουλειά για να ενισχύσουμε τη γεύση μιας άλλης «βαρετής» σάλτσας. Αυτές οι στρατηγικές μπορούν «να μας βοηθήσουν να απολαμβάνουμε διατροφικά θρεπτικά τρόφιμα ξανά και ξανά και να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι όταν το κάνουμε επειδή δεν είμαστε σε μια νοοτροπία περιορισμού».
Προγραμμάτισε
Το να προετοιμάζεις τους «πειρασμούς» σου εκ των προτέρων είναι μια στρατηγική υποστηριζόμενη από την έρευνα για να διατηρήσεις την λιγούρα σου υπό έλεγχο. Προγραμματίζοντας το μενού του μεσημεριανού ή του σνακ νωρίτερα – και προγραμματίζοντας κάτι θρεπτικό αλλά νόστιμο – θα φας ό, τι θέλεις… και ο εγκέφαλός σου θα επωφεληθεί το ίδιο.
ΠΗΓΗ: thriveglobal.gr



