ΝΕΑ

Όλα όσα θα ήθελες να ξέρεις για τον Πάνο Κιάμο

Μία μοναδική ΝΥΧΤΑ στον ΡΥΘΜΟ 949

Από την ομάδα του soundis.gr

Την Τετάρτη που μας πέρασε η ΝΥΧΤΑ στον Ρυθμό 949 γέμισε με τραγούδια του αγαπημένου μας καλλιτέχνη που βρέθηκε φιλοξενούμενος της λαμπερής** Ράνιας Κωστάκη**, στην πιο αγαπημένη εκπομπή του ελληνικού ραδιοφώνου που μετράει ήδη 43 μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις.

rania

Εξομολογήσεις, χαλαρή κουβέντα και μπόλικη μουσική συνέθεσαν αυτήν την μοναδική βραδιά που μπορείς να (ξαν)ακούσεις μέσα από το κανάλι του Ρυθμού 949 στο YouTube. Όσο δε για τα όσα μας είπε και μάθαμε για τον Πάνο, μπορείς να τα απολαύσεις μέσα από τη σειρά podcast της «ΝΥΧΤΑ στον ΡΥΘΜΟ, τα λέμε...», ασφαλώς στο SOUNDIS.GR με ένα κλικ** ΕΔΩ**.

Παρόλα αυτά, και εκτός όλων των άλλων που θα ακούσεις στο podcast της ΝΥΧΤΑΣ, πόσα αλήθεια ξέρεις για τον Πάνο Κιάμο;

Γνωρίζεις ότι είναι Ζυγός, γεννημένος το 1975, τη μέρα των γενεθλίων της μητέρας του (!) και υπήρξε άριστος μαθητής;

Ο Πάνος μπορεί να φλέρταρε αρχικά με την Ιατρική αλλά τελικά το τραγούδι έγινε η αγάπη της ζωής του (παράλληλα με τα... ρολόγια και τα αυτοκίνητα).

Έτσι, το 1993 τον πρωτοσυναντάμε στο Τούνελ, με τους: Αντύπα, Στάθη Αγγελόπουλο, Αλκαίο, Σαρρή και Κονιτοπούλου. Εκεί λοιπόν, ο Κιάμος πέρα από τα φωνητικά, έβγαινε στο άνοιγμα του προγράμματος για 35 δευτερόλεπτα (!) με το «Αχ μελισσούλα, μελισσάκι». Κάθε αρχή και δύσκολη, σωστά;

Πέντε χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το πρώτο του CD με τίτλο «Ένας έρωτας λατρεία και ανάγκη» από όπου ξεχωρίζουν αμέσως τα τραγούδια «Όλα για σένανε μιλάνε (χωρίς νερό)» και «Τρελός για σένα».

Στη διαδρομή του καθοριστική ήταν η παρουσία και υποστήριξη του πατέρα του που εκτελεί και χρέη μάνατζερ, ενώ μέσα στα πράγματα συναντάμε και το θείο του που ήταν μουσικός παραγωγός.

Όσο για τις μουσικές επιρροές του ήταν πολλές, εντός και εκτός χώρας. Από Πουλόπουλο και Νταλάρα, μέχρι Stevie Wonder και Michael Jackson που θεωρεί ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος καλλιτέχνης στην ιστορία της μουσικής.

Ο ίδιος αγαπά τα καλά τραγούδια, τις μπαλάντες, τον κόσμο που αγκαλιάζει και τον έχει αγκαλιάσει (το καμαρίνι του είναι πάντα ανοικτό), ενώ προσπαθεί σε κάθε του εμφάνιση να δίνει με την ειλικρίνεια και την εργατικότητα που τον διακρίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Φέτος, ξεκίνησε την χρονιά του από τον Ρυθμό 949 με την αποκλειστική μετάδοση της νέας επιτυχίας «Να τραγουδώ πως σ΄αγαπάω» σε μουσική Μιχάλη Χατζηγιάννη, ενορχήστρωση Κων/νου Παντζή και στίχους Ηλία Φιλίππου.